آثار تربیتی حکم ازدواج در آموزههای فقهی

نوع مقاله : مقاله تخصصی

نویسندگان

1 گروه فقه و معارف ،مدرسه عالیفقه و قرآن،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، افغانستان.

2 گروه فقه و معارف اسلامی ،مدرسه عالی فقه و قرآن ،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، افغانستان.

چکیده

ازدواج یکی از اساسی ترین و طبیعی ترین نیاز های بشر است و تنها کانونی است که بشر می تواند به وسیله عمل به آن به مرحله کمال مطلوب دست یابد. ازدواج عامل اصلی برای زوجیت و همدل­شدن دو فرد و زمینه­ای برای کرامت وجودی و موجب بالندگی و پیشرفت زوجین است و افراد در سایه اندیشه و ایمان قوی و در کنار همسری شایسته می­توانند با صلابت بر مشکلات و فراز و نشیب­های زندگی مسلّط شوند و به اعلی علّیین که هدف خلقت است راه یابند. از منظر دین اسلام، ازدواج امری مستحب و در صورت خوف افتادن به گناه واجب است. ازدواج آثار تربیتی زیادی دارد. این نوشتار از منظر توصیفی- تحلیلی و با بررسی آیات و روایات مرتبط با امر ازدواج، آثار تربیتی حکم ازدواج را بیان کرده است. برخی از مهم ترین این آثار عبارتند از: ایجاد آرامش، کسب معنویت، بقای نسل، زمینه تمرین کمالات، تأمین نیازهای جنسی، مصون ماندن از وسوسه های شیطان، پیشگیری از  برخی بیماری های جسمی و روانی، بقای نسل، رشد شخصیت، رشد شخصیت، احساس شادکامی و نوع­دوستی.

کلیدواژه‌ها